A Murmuris Comunicació som dels qui quan visitem un lloc ens encanta investigar i conèixer tot el que l’envolta i el fa ser com és. Aprendre en primera persona i de la mà dels protagonistes la història, el procés i qui ho fa possible; arribar fins a la seva essència. 

 

És per això que quan la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Arenys de Mar i el Museu d’Arenys es van posar en contacte amb nosaltres per explicar-nos el que tenien pensat, ens va faltar temps per dir que sí, que ens encantaria aportar-hi el nostre granet de sorra. I ara entendreu el perquè.

 

Les premisses eren molt clares: crear una nova ruta cultural per difondre la història i el patrimoni cultural arenyenc a través d’unes peces audiovisuals, que aniries descobrint seguint un recorregut interactiu a través de codis QR. Nosaltres seríem els encarregats de fer les peces audiovisuals.

 

I així va ser. Després d’uns mesos treballant en el projecte, per fi us podem presentar “Itinerari viu”.  Una ruta que fa ús de les noves tecnologies, pensada per fer amb smartphone, i que us convida a passejar pels carrers d’Arenys de Mar per conèixer la història dels deu edificis seleccionats, explicada pels seus protagonistes (des del daurador del retaule de l’Església de Santa Maria fins a la treballadora de la destil·leria del Calisay, passant per la peixatera del Mercat Municipal o una puntaire en el Museu d’Arenys de Mar, entre altres). 

 

Què necessiteu per fer la ruta?

 

Trobareu els materials de suport a la web de l’itinerari, a l’Oficina de Turisme, situada a la plaça de l’Ajuntament, o al Museu d’Arenys, on es pot recollir el plànol de la ruta o veure’l aquí. Un cop acabada, també es pot entrar a la pàgina de la seva web i resoldre les preguntes del Joc de l’Itinerari Viu”. I, sobretot, no us oblideu de portar el telèfon amb dades per capturar els QR i veure els audiovisuals!

 

Fotos de l’inici extretes del “Com es va fer” de la web de l’Itinerari Viu.

 

 

Aquí podeu veure tots els vídeos: