Aneu de visita a un museu i quan sortiu segur que marxeu amb el vostre racó preferit gravat. Aquella peça que és la primera que expliqueu quan dieu que hi heu anat i que de ben segur no es poden perdre. A Murmuris Comunicació, conjuntament amb el  Museu d’Arenys, hem creat una col·lecció audiovisual que es titula “Quan vingueu al Museu…”, on diferents persones ens expliquen i comparteixen quin és el seu racó preferit del Museu d’Arenys de Mar.

 

Aquesta col·lecció audiovisual va néixer en plena pandèmia amb la intenció d’obrir les portes del Museu d’Arenys de manera virtual, convidant a venir a veure aquelles peces destacades un cop es tornessin a obrir les portes del Museu. L’acollida ha estat tan bona que, any rere any, anem augmentant les recomanacions.

 

Cada peça ens porta cap a un indret diferent dels dos museus. La primera, conduïda per la Maria Rebollo i la Neus Ventura, alumnes de l’Institut Els Tres Turons, ens porta cap al Museu Mollfulleda de Mineralogia, concretament a la sala dels minerals fluorescents. La segona, ens parla d’una de les mantellines que podeu veure al Museu Marès de la Punta, va ser realitzada per a la reina Fabiola de Bèlgica. Els encarregats de confeccionar-la van ser la casa de puntes Hijos de R. Vives, S.A. amb puntaires de Sant Vicenç de Montalt, ens ho explica la Rosa Maria Provencio, presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires. Per acabar, l’arqueòleg Ramon Bruguera ens recomana que visitem un dels apartats de la sala destinada a la història d’Arenys de Mar. En aquest espai podem conèixer els primers habitants d’Arenys de Mar, un poblat ibèric a la Torre dels Encantats. Durant unes excavacions que s’hi van fer els anys 1949 i 1950 van recuperar-se desenes de peces ceràmiques que ens han permès documentar l’existència d’aquests primers arenyencs i arenyenques.

 

Volem agrair a l’equip del Museu d’Arenys que hagi comptat novament amb nosaltres per fer la realització dels tres audiovisuals, per tal de fer créixer aquesta col·lecció.